Osam razloga zašto biste trebali razmisliti o kupnji obnovljene opreme 

1. Štednja
Ne može se poreći da je najuvjerljiviji razlog za kupnju obnovljene opreme ili opreme drugih marki, a ne novih robnih marki, činjenica da u gotovo svakom slučaju možete uštedjeti značajnu količinu novca.
Koliko novca ovisi o proizvodu, dobavljaču i situaciji, ali gotovo uvijek možete uštedjeti minimalno 20 posto ili više, a nije neuobičajeno vidjeti neke proizvode od 30 do 70 posto niže od onoga što biste platili za slične, nove modeli.

2. Najveća vrijednost za novac
Kada proizvođači originalne opreme uvedu novu liniju proizvoda, obično nude niz opcija od početnih modela s minimalnim specifikacijama do svojih vrhunskih modela prepunih svih dodataka.
Da, možete dobiti nižu verziju najnovijeg modela za relativno nisku cijenu, ali za isti iznos možete dobiti malo stariji, obnovljeni model. Može doći s nekim starijim specifikacijama, ali uvijek biste trebali uzeti u obzir da li proizvod ionako ne odgovara vašim zahtjevima, a štoviše vjerojatno ćete moći nadograditi svoj obnovljeni sustav.
Drugim riječima: možete dobiti stariji, vrhunski model po cijeni ovogodišnjeg top modela.

3. Održavanje kompatibilnosti
Neke tvrtke imaju pravila prema kojima svi moraju koristiti istu opremu s istim specifikacijama, ali kada trebate zamijeniti pokvareni uređaj, može biti teško pronaći taj određeni model.
Često možete pronaći točno podudaranje od dobavljača obnovljene opreme, a vjerojatno će biti jeftinije od originala.
Nadalje, mnoge tvrtke koje su značajno uložile u prilagođena softverska ili hardverska rješenja, u njihovom bi slučaju moglo imati više smisla ostati s naslijeđenim sustavima koji su već temeljito testirani umjesto kupnje novog hardvera i morati ponovno pisati ili nadograditi sav svoj vrijedan softver i prilagođena hardverska rješenja.

4. Pouzdanost
Postoji stara tehnološka izreka "nikada ne kupujte prvo izdanje bilo čega". Razlog je jednostavan; proizvođač nije imao vremena temeljito testirati proizvod i identificirati sve greške.
Druga i treća verzija često su stabilnije. Obnovljena oprema testirana je na terenu, a greške su već pronađene i ispravljene.

5. Održivost
Kupnja obnovljene ili obnovljene opreme znači učiniti svoj dio kako bi se smanjile sve veće količine e-otpada koji se stvara svake godine.
Svaki obnovljeni poslužitelj, sustav za pohranu, umrežavanje, prijenosno računalo, pisač itd. koji kupite jedan je komad opreme manje koji ide na odlagalište otpada.

6. Ispitivanje novih tehnologija
Ako razmišljate o prelasku na novu vrstu tehnologije u svojoj tvrtki, možda biste trebali provesti nekoliko terenskih testova prije nego što je implementirate. Na primjer, ako razmišljate o prelasku s mrežnog sustava na drugi, možda biste željeli testirati koliko dobro radi u praksi. Obnovljena oprema ili oprema druge marke može biti jeftin način da isprobate nove tehnologije uz djelić cijene.

7. Jeftiniji i lakši za održavanje
Ako kupite potpuno novu opremu, aš će IT odjel morati potrošiti vrijeme na učenje potpuno novog skupa instalacijskih i konfiguracijskih postupaka, neko vrijeme neće znati kako otkloniti probleme ili održavati tu opremu i educirati ljude o korištenju novog oprema može svima oduzimati vrijeme i rezultirati zastojima. Ako imate kombinaciju stare i nove opreme, to samo pogoršava stvari. Međutim, ako opskrbite svoje ljude istom opremom s kojom oni znaju raditi, tada su svi vaši problemi s instalacijom, konfiguracijom, rješavanjem problema, održavanjem i obukom riješeni i trebat će djelić vremena. Također ćete imati koristi od činjenice da vjerojatno već imate dobavljače koji podržavaju vašu postojeću opremu i da će stariji/naslijeđeni sustavi često imati širi raspon podrške za stvari poput diskova i drugih dijelova - što ih čini jeftinijima za održavanje.
I konačno, možete produljiti životni ciklus svog podatkovnog centra korištenjem opreme koja zadovoljava vaše stvarne zahtjeve - čime se istovremeno štedi novac na vašem IT proračunu.

8. Smanjite gubitke
Ako će vaša oprema redovito biti izložena stresnim situacijama, onda ima smisla kupiti jeftiniju, obnovljenu opremu. Neće toliko patiti ako se češće koristi u teškim uvjetima.
Mnogo je razloga da razmislite o kupnji obnovljene opreme ili opreme drugih marki radije nego o potpuno novoj, skupljoj opremi. Možda nije pravi izbor u svakoj situaciji, ali većinu vremena vam može uštedjeti novac, a to je nešto po čemu se mjeri svaki IT rukovoditelj.